14.2.2024. 8:58
1
Draymond Green brutalno isponižavao Jusufa Nurkića: Nisi dovoljno dobar ofanzivno, nemaš ništa u igri. Teži si 40 kg i viši 15 centimetara od mene
Košarkaš Golden State Warriorsa Draymond Green ponižavao je Jusufa Nurkića i javno mu je poručio kako je klaun i sramota za košarku.

Sukob između bh. košarkaša Jusufa Nurkića i Draymonda Greena je nastavljen i van parketa. Nakon decembarskog udarca u lice i suspenzije od mjesec dana, Green i Nurkić su se ponovo sreli prije nekoliko dana i bilo je žestoko.

Nakon meča bh. košarkaš je poručio da 'Green zbog ponašanja ne zaslužuje drugu šansu', a to je očigledno isprovociralo košarkaša Golden State Warriorsa koji je u svom podcastu odlučio potpuno poniziti Nurkića.

Govorio je Green o tome šta se dešavalo na utakmici. Poručio je Jusufu da je klaun, sramota za košarku i da jednostavno nije dovoljno dobar, te da je to zapravo razlog zbog kojeg previše kuka po medijima.

"Nakon te utakmice malac ide u medije i kaže: 'Povlačim riječi. On ne zaslužuje drugu šansu. Pitanje je trenutka kada će opet udariti nekoga'. Pitam se zašto to priča? Zato jer sam ga uništio? Šta se to u toj utakmici desilo da kažeš tako nešto osim toga što si osramoćen i što nisi dovoljno dobar. Nisi dovoljno dobar ofanzivno, nemaš ništa u igri. Teži si 40 kg i viši 15 centimetara od mene i to je nebitno. Od Curryja si 60 kila teži i 20-ak centimetara viši, pa čak ni preko njega nisi uspijevao da zabiješ. Nisi uspio zabiti ni preko Klaya Thompsona"...

"Sve što je malac uspio je da postigne poene horokom, što znači da nije mogao doći do koša i onda slavi tako što pokazuje 'da sam suviše nizak za njega'. Udara u pod i te stvari. Iskreno, nisi dovoljno dobar da radiš takve stvari".

"Gledao sam tog malca kako nedavno nekog pušta da šutira trojku, a on mu okreće leđa i ide na skok. Takve klaunove sam već viđao i to je nepoštovanje igre i protivnika. I onda taj klaun meni u lice pravi ovakvo slavlje."

"Onda taj malac ide u medije i kuka kako sam mu ja nešto uradio, a kao da je on nedužan, te dovodi u pitanje moj karakter. Kakva kukavica. Ti si uništio svoj karakter u ovoj igri i trebao si samo pričati o tome kako si kažnjen. Ubaciš šest poena i imaš šest skokova i onda u medije izađeš na takav način."

"Svirali su mi faul kada je pokušao poentirati protiv mene u prvoj dionici i počeo je pričati. Mali nikad nije u dobroj formi, to ga prati kroz kompletnu karijeru, teži je od mene 40 kila i šta ne trebam da ga čuvam? I počeo je pričati.

"Zatim je pokušao niskim udarcima izazvati reakciju, nije uspio. Faulirao me, gazio preko mene, nisam reagovao. Ne obraćam pažnju na nebitne likove. Moram reći. Ne iznenađuje što je izašao pred medije i rekao to što je rekao. Taj isti lik od 150 kila je legao na pod i da nije tako reagovao, vjerovatno ne bih bio suspendovan. Glumio je da je mrtav i on mi kaže da ne zaslužujem drugu šansu. Kakva sramota i šta očekivati od takvog liga?", rekao je Green.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.