26.2.2024. 21:53
0
Džanan Musa je nakon meča krenuo prema BHFanaticosima: Onda se desila scene za pamćenje
Bh. košarkaši upisali su poraz u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Nakon sigurne pobjede nad Kiprom, večeras smo u tuzlanskom Mejdanu sa 74:64 izgubili od favorizovane Francuske.

Dobro smo otvorili utakmicu, dugo parirali Francuzima, koji u trećoj četvrtini prave razliku, no već u posljednjoj dionici su bh. košarkaši uspjeli da se vrate, došli jako blizu i činilo se da bismo mogli svjedočiti pravoj tuzlanskoj drami, a onda iskusnija i kvalitetnija ekipa Francuske opet pokazuje snagu i odnosi čitav plijen.

Morat ćemo u duelima s Hrvatskom u novembru igrati direktno za plasman na Eurobasket, a do tada ostaje da se naši momci sa selektorom Adisom Bećiragićem pripremaju za prave ispite.

Nakon utakmice, publika je pozdravila naše košarkaše, a Džanan Musa je otišao do tribina i obavio jednu vrstu razgovora sa BHFanaticosima.



Zvijezda Real Madrida željela je na kraju ispoštovati navijače, a na kraju su mu oni skandirali. 

Musa je lider trenutne selekcije BiH, ali večeras je imao grešaka i nije bio u svom najboljem izdanju. I pored toga je ubacio 15 poena i bio naš najefikasniji košarkaš.

Uz 15 poena, imao je tri skoka i tri asistencije. Bilo je stvari koje mu nisu išle od ruke, no sigurni smo da će se iskupiti već u narednoj utakmici koju budemo igrali, a protiv Hrvatske se od njega najviše očekuje, prenosi SS.ba.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.