2.3.2024. 19:29
0
Košarkaši Bosne nastavili sa sjajnim partijama: U Skenderiji pao i banjalučki Borac
Košarkaši Bosne nastavili su sa dobrim nastupima u ovoj sezoni. U okviru 19. kola prvenstva Bosne i Hercegovine Studenti su večeras u Skenderiji pobijedili banjalučki Borac sa 70:60.

Bosna je došla do 16. pobjede kojom je nakratko preuzela lidersku poziciju na tabeli s bodom više od Širokog koji svoj meča igra od 20 sati.

Od početka susreta domaći su diktirali tempo i nakon prvog poluvremena imali dvocifrenu prednost. U nastavku susreta Bosna je održavala stečenu prednost koja je u jednom trenutku iznosila 16 poena. Banjalučki tim je u posljednjem periodu uspio u jednom trenutku da smanji zaostatak na sedam poena, ali pobjeda Bosne nije dolazila u pitanje s obzirom na to da su domaći serijom poena odmah vratili dvocifrenu prednost.

Najefikasniji kod Bosne sa po 13 poena bili su Jure Zubac i Sead Hadžifejzović, dok je Milivoje Božović ostvario double-double učinak od 10 poena i 15 skokova.

U redovima Borca po 13 poena postigli su Jarod West i Vuk Bošković.

(Ajdin B.)

 
KK Bosna
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.