29.5.2024. 8:25
0
NBA: Timberwolvesi odložili slavlje Dallasa. Mavsi će novu meč loptu imati već za dva dana
Košarkaši Minnesote izbjegli su metlu protiv Dallasa! Wolvesi su sa 105:100 smanjili na 3-1.

Luka Dončić je došao do triple-double i praga deklasiranja rivala za veliko finale protiv Bostona, ali će morati da čeka drugu šansu.

Slovenac je imao 28 poena, 15 skokova i 10 asistencija za 40 minuta, šutirao je 7/21 iz igre, 4/11 za tri poena, dodao je ukradenu loptu uz tri izgubljene.

Sa druge strane, Anthony Edwards je uzvratio udarac sa 29 poena, 10 skokova i devet asistencija, Towns ga je pratio sa 25 poena i pet skokova. Conley je imao 14 poena, Gobert 13 i 10 skokova, dvocfiren je bio i McDaniels sa 10 poena.

Luki je nedostajala ovakva podrška, Irving je ubacio 16 poena uz 6/18 iz igre (1/6) za tri.

Minnesota je na +10 otišla početkom druge dionice, brzo se vratio Dallas i meč se igrao u egalu do samog kraja. U završnici, Minnesota je odmakla na 100:92 i to je bilo dovoljno da privede meč trijumfalno kraju.



Naredni meč igra se 31. maja u 2.30 po srednjeevropskom vremenu u Minneapolisu, a pobjednik serije ide na Boston, koji se sa istočne strane prošetao do finala.

Towns, koji je u seriji do sada šutirao 28% iz igre, bio je na 9 od 13, uključujući četiri od pet za tri.

"Pokrenuo se tako što je išao direktno ka obruču, igrao je brzo bez mnogo oklijevanja kad dođe do lopte, ostao je samouvjeren. Nije baš tražio trojke do drugog poluvremena. Samo se dobro postavio. Bio je spreman", rekao je trener Chris Finch.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.