6.7.2024. 18:56
0
Slovenci ostali bez učešća na Olimpijskim igrama nakon teškog poraza od Grčke
Košarkaška reprezentacija Slovenije neće učestvovati na košarkaškom turniru na Olimpijskim igrama u Parizu.

Slovenci su danas u polufinalu kvalifikacionog turnira u Atini deklasirani od Grčke, koja je slavila sa 96:68.

Do trijumfa je Grke vodio Thomas Walkup sa 19 poena, šest skokova i dvije asistencije dok je Vasileios Toliopulos dodao 17. Giannis Antetokounmpo je susret završio sa 13 poena, četiri skoka i dvije asistencije, a još je dvocifren bio Dinos Mitoglou sa 11 poena i šest skokova.

Kod Slovenije najbolji je bio Luka Dončić sa 21 poenom, sedam skokova i pet asistencija ali i sa čak deset izgubljenih lopti. Dvocifren je bio još Josh Nebo sa 17 poena i sedam skokova.

Grčka će za plasman na Olimpijske igre u finalu kvalifikacionog turnira igrati protiv boljeg iz duela Hrvatske i Dominikanske Republike.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.