23.8.2024. 16:15
0
Šta će biti sa Musom i Real Madrid: Započeti pregovori o produženju ugovora
Košarkaš Real Madrida Džanan Musa započeo je pregovore sa klubom o produžetku saradnje.

„Imao sam na početku potpis ugovora ‘dva plus jedan’. Oni su imali opciju da produže ili raskinu ugovor, a sada su ga produžili. Sada počinju pregovori o novom ugovoru, tako da ništa to ne znači da imam druge planove. Naravno, postoji mogućnost povratka u Ameriku, ali ne bih o tome. Jako sam sretan u Realu i nadam se da ako bude dobra ponuda, da ću dugo godina ostati u Realu“, prenosi nova.rs.

Musa je takođe naveo da postoji mogućnost da narednog ljeta opet zaigra u NBA ligi, u kojoj je u periodu od 2018. do 2020. godine igrao za Brooklyn Netse.

„Mogućnost povratka je tu, ali ja pokušavam da ostanem fokusiran na ovu sezonu i da je odigram najbolje što mogu. Sve stvari se dešavaju od februara, a ja sam spreman na svaki rasplet“, dodao je Musa.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine imenovan je za najkorisnijeg igrača finalne serije španske lige ove godine, u kojoj je Real Madrid postao šampion, pobjedom protiv Murcije sa 3:0.

Musa je osvojio Euroligu sa Real Madridom prošle godine, a u istoj sezoni izabran je u idealnu petorku tog takmičenja.

On je u ekipu Reala došao 2022. godine, nakon što je sezonu pre imenovan za najkorisnijeg igrača španske lige dok je nastupao za Rio Breogan.

(Ajdin B.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.