16.10.2024. 22:16
0
Užas u Poljskoj: Košarkaš izgorio u požaru
FOTO: unsplash/ilustracija
Bivši poljski košarkaš Zbignjev Marculjevič tragično je nastradao u požaru koji je izbio u njegovoj kući u selu Novodziel, blizu poljsko-bjeloruske granice, u nedjelju 13. oktobra.
Marculjevič, koji je imao 46 godina, bio je poznat po dugogodišnjoj karijeri u poljskoj košarkaškoj ligi, gdje je godinama nastupao na najvišem nivou.

Prema izvještajima poljskih medija, sestra i majka bivšeg sportiste uspjele su da prežive, dok se sumnja da je požar izazvala čađ koja se zapalila u dimnjaku.

Marculjevič je svoju profesionalnu karijeru započeo tokom devedesetih, a vrhunac je doživio početkom 2000-ih godina. Igrao je na poziciji centra, a bio je poznat kao jedan od najboljih blokera poljske lige, u kojoj je odigrao preko 280 utakmica. Sa timom Polpharma Starogard Gdański osvojio je šampionat 2004. godine, a dvije godine kasnije igrao je u finalu poljskog kupa.

Kobni požar zahvatio je njegovu drvenu kuću, a jedan od komšija pokušao je da ga spasi.

- Kada sam vidio dim kako izlazi iz kuće, odmah sam pritrčao da pomognem. Kuća je brzo planula. Vidio sam Zbišekovu sestru kako izvodi njihovu majku Irenu. "Spasite Zbišeka" - viknula mi je - ispričao je komšija.

Nažalost, zbog gustog dima, spašavanje nije bilo moguće. 

- Dim je bio toliko gust da nije moglo da se diše. Osjećaj nemoći bio je strašan. Ne znam ni da li bih uspio da ga izvučem da sam došao do njega. Bio je krupan čovjek, visok dva metra. Vatrogasci su stigli brzo, ali nažalost, ne dovoljno brzo da spasu Zbišeka - rekao je komšija.

Ovaj tragičan događaj ostavio je dubok trag u sportskoj zajednici u Poljskoj, gdje će Marculjevič ostati upamćen kao jedan od najboljih centara svoje generacije.
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.