7.3.2017. 10:48
0
Kremenadle u pokrivci od jabuka i oraha
Jabuke i orahe obično vežemo za kolače, ali ove namirnice se odlično slažu i uz slana jela. Mi smo ih povezali sa telećim kremenadlama i dobili fantastičan rezultat.
Sastojci:

3 kremenadle
1 kašika ulja
½ nasjeckanog luka
1 narendana jabuka   
2 kašičice nasjeckane kadulje
100 g narendanog žutog sira
100 g prezle
50 g nasjeckanih oraha  
30 g parmezana 
2 kašike otopljenog putera 
biber
so

Ako ste ikad sumnjali da orasi i jabuke ne idu uz meso, ovaj jednostavni recept za sočne kremenadle će vas definitivno uvjeriti u suprotno. Za početak pripremite smjesu s kojom ćete prekriti meso prije pečenja. Popržite luk, pa mu dodajte narendanu jabuku, isjeckanu kadulju, so i biber te dinstajte dok jabuka ne omekša. Kad se ohladi, u to dodajte narendani sir.

Zatim pripremite smjesu za posipanje tako što ćete u prezlu dodati nasjeckane orahe, parmezan i otopljeni puter i sve to dobro izmješati.

Kremenadle prije prekrivanja možete lagano istući čekićem za meso, a zatim posoliti i pobiberiti. Potom na njih prvo stavite smjesu od luka, jabuka i sira, pa pospite prezlom, orasima i parmezanom te blago pritisnite rukama kako bi se obje smjese što bolje primile za meso.

Na kraju posložite kremenadle u nauljenu tepsiju i pecite 40 minuta na 170 stepeni. Ovaj sočni mesni obrok možete poslužiti uz kuhani krompir, dinstani kiseli kupus, ili rižu.

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.