24.3.2017. 10:24
0
Fini namaz od sira s hrenom
Danas smo odlučili malo odmoriti od kuhanja, ali to ne znači da ćete ostati gladni. Fini namaz od sira može biti odličan za lagani početak dana, a dobro će se uklopiti i kao meza.
Sastojci:

300 g svježeg sira
100 ml pavlake
20 g hrena
1 kašika kopra
so
biber
mladi luk

Doručak je obrok koji nas većina preskače, ali i kada se odlučimo nešto pojesti obično je to neka konzervirana pašteta, sendvič sa nekom polutrajnom kobasicom, ili masna lisnata tijesta. Mi smo se, za promjenu, odlučili na jedan malo zdraviji obrok.

Dakle, osnovna namirnica je sir. Mi smo koristili pakovani svježi sir, a ako ste u mogućnosti da nabavite kravlji mladi sir, onda još bolje. Pomiješajte ga s pavlakom i dodajte narendani hren, te jednu kašiku kopra, i na kraju sve začinite po želji sa soli i biberom. Mladi luk možete nasjeckati na sitno, pa ga umiješati u sir, ili ga jednostavno možete grickati uz sir.

Sa ovim sirnim namazom odlično se slažu kuhana jaja, ali sigurni smo da ćete pronaći savršenu kombinaciju za sebe.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.