27.3.2017. 10:33
0
Tofu s povrćem u soja sosu
Različite boje, mirisi i okusi su se stopili u jedno izvanredno jelo u kojem mogu uživati i vegetarijanci, ali i svi drugi ljubitelji dobrog zalogaja. Ovaj tofu će vas odvesti na nezaboravno putovanje na daleki Istok.
Sastojci:

200 g mrkve, tikvica, crvene paprike
200 g bukovača
100 g šampinjona
100 g kineskog kupusa
100 g tofua
100 g basmati riže
1 kašika ulja od susama
1 kašika mješavine začina
1 kašika nasjeckanog đumbira
1 kašika peršuna
1 kašičica karija u prahu
1 kašika soja sosa
1 kašika meda
biber

Mrkvu, tikvicu i crvenu papriku izrežite na žilijen (Julienne), odnosno na fine trakice i popecite ga na ulju od susama. Nakon par minuta dodajte nasjeckane gljive i pustite ih da otpuste tečnost. Zatim dodajte začine i sve pecite dok povrće ne omekša. Tada dodajte narezan kineski kupus, pa kad primjetite da su listovi potamnili dodajte soja sos i med, pobiberite i posolite.

Tofu isjecite na kockice i pustite ga par minuta da se prožme s povrćem. Rižu je najbolje prethodno da skuhate, pa je dodajte pred kraj kuhanja. Prije serviranja jelo možete posuti sa neslanim kikirikijem.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.