Pomiješali smo brokule, šparoge i ribu i dobili jedan zdrav i okrepljujući obrok. Vjerujemo da ova supica može biti savršeno predjelo za bilo koje glavno jelo.
Sastojci:
200 g filea lososa
100 g šparoga
100 g brokula
1 kašika maslinovog ulja
1 manja glavica luka
pola šolje vode
1 kašika mješavine začina
1 kašika sjeckanog peršuna
100 ml vrhnje za kuhanje
Kao i brojna druga jela, i ovo započinjemo s dinstanjem sitno nasjeckanog luka kojem ćemo, kad omekša, dodati nasjeckane šparoge i cvjetove brokule. Kada ispari tečnost od povrća dodajte pola šolje vode i pustite da supa provri, a zatim dodajte začine i kuhajte dok cvjetovi brokule ne postanu mekani.
Skuhano povrće je tada potrebno ubaciti u blender, ali sa što manje tečnosti i miksati dok ne dobijete finu kremastu smjesu. Ako nemate blender, povrće možete usitniti i štapnim mikserom. Nekoliko cvjetova brokule možete ostaviti čitave kako biste ukrasili supu.
Zgusnutu smjesu potom vratite u šerpu u kojoj ste kuhali povrće, dobro izmješajte sa ostacima koje niste blendali i pustite da supa zavri. Zatim, dodajte file lososa koji ste prethodno isjekli na zalogaje i kuhajte sve još pet minuta. Na kraju, dodajte svježi peršun i sve zalijte sa vrhnjem za kuhanjem i krčkajte par minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.