5.4.2017. 9:12
0
Osvježavajući desert od jagoda i sira
Mada stidno, ali prve ovosezonske jagode su se već pojavile na tezgama pijaca i na policama marketa. Stoga i odlučismo da glavna namirnica za današnji lagani desert bude upravo jagoda.
Sastojci:

300 ml soka od jagoda
50 g šećera
1 vanilin šećer
250 g svježih jagoda
1 vanilin puding 
200 ml slatkog vrhnja
50 g pavlake
300 g kremastog sira 
30 g šećera u prahu
1 šlag fix

U šerpi zagrijte sok od jagoda, pa mu dodajte obični i vanilin šećer. Dobro izmješajte, pa ubacite nasjeckane jagode i pustite da sve kuha 4-5 minuta. Zatim u posebnoj zdjelici pomiješajte puding od vanilije i vodu, pazeći da vam se ne stvore grudvice. Sklonite šerpu sa vatre i umiješajte puding, opet pazeći da dobijete smjesu bez grudvica. Sve vratite na šporet i kuhajte par minuta neprestano miješajući. Ostavite da se ohladi.

U drugoj zdjeli umiksajte slatko vrhnje, pavalaku, kremasti sir (možete koristiti maskarpone), šećer u prahu i šlag fiks, pa ostavite u frižider na hlađenje.

Kada se obje smjese ohlade možete dovršiti serviranje ovog laganog deserta, koji na kraju možete ukrasiti komadićima svježih jagoda i narendanom čokoladom.

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.