7.4.2017. 9:55
0
Pohovana piletina iz rerne
Često ćete čuti kako je pohovana hrana nezdrava, pa je zbog toga treba izbjegavati. Na sreću, postoji način da se izbjegne pečenje u mnogo ulja, a da pohovano jelo ne izgubi na svojoj hrskavosti i mekoći.
Sastojci:

500 g pilećeg filea
2 jaja
2 kašike maslinovo ulje
brašno za pohovanje
prezla
susam
so
biber

Jedna od stvari koju prvu naučite kada se prihvatite kuhanja jeste pohovanje. Na prvu, sve izgleda pomalo komplikovano, ali kada to uradite dva-tri puta, vrlo brzo shvatite da to i nije toliki bauk.

Kada je riječ o današnjem receptu, postoje male promjene, a one se ogledaju u tome da se ulje dodaje u jaja, a da se meso na kraju peče u rerni. Dakle, zamutite jaja i dodajte im maslinovo ulje. Pileći file izrežite na šnicle, ali pazeći da ne budu pretanke kako se meso pri pečenju ne bi isušilo. Meso ide prvo u brašno, zatim u jaja, a onda u prezlu. Ako želite da dobijete više poha na mesu, onda nakon prezle, meso ponovo vratite u jaja, a potom u prezlu.

Umjesto tave i pola litre ulja za pečenje, pripremite tepsiju čije dno treba obložiti papirom za pečenje pa u nju poslažite pohovane komade mesa. Prije nego što stavite u rernu, meso pospite sjemenkama susama, koji možete pomiješati i s prezlom. Piletinu pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.

Pohovanu piletinu možete iskoristiti za pravljenje pileće salate, ili pripremite prilog, sličan onome koji smo mi napravili, i imat ćete super ručak.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.