11.4.2017. 10:05
0
Bruskete od krompira s povrćem i sirom
Pire od krompira je odličan prilog uz razna jela, ali isto tako može poslužiti i za pripremu sasvim drugačijeg jela, odnosno, u ovom slučaju, predjela koje može biti i super grickalica kada vam neko dođe u goste.
Sastojci:

1 kg krompira
1 šolja brašna
½ šolja palente
1 jaje
2 kašike mlijeka
so 
biber
peršun

2 paradajza
2 tikivice
150 g sira po želji 

Skuhan krompir ispasirajte, pa mu dodajte jaje, brašno, palentu i začine, pa sve umijesite rukama kao da pravite tijesto. Ukoliko vam je smjesa pregusta, slobodno dodajte mlijeko i malo ulja. Kada dobijete kompaktnu smjesu rukama oblikujte male bruskete koje treba poredati u nauljenu tepsiju, ili po plehu koji ste obložili papirom za pečenje.

Kada bruskete poredate u tepsiju dodatno ih ispritiščite blago prstima u sredini kako biste napravili mjesto za povrće. Redoslijed slaganja povrća je nebitan, pa prvo možete staviti sitno isjeckanu tikvicu, a zatim paradajz izrezan na kockice (umjesto tikvice možete koristiti i neko drugo povrće, kao što je mladi luk, patlidžan, papriku i sl.). Prije stavljanja u rernu bruskete i povrće možete posuti sa kvalitetnim maslinovim uljem. 

Rernu zagrijte na 200 stepeni i pecite bruskete desetak minuta. Potom ih izvadite i dodajte im sir koji god želite ili koji trenutno imate u frižideru. Sir slobodno pritisnite prstima po povrću, i sve vratite u rernu na još 5 minuta. A prije toga, svoje bruskete dodatno možete posuti origanom i sjemenkama susama i lana.

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.



0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.