5.5.2017. 10:10
0
Pohovana mozzarella u susamu
Naviknuti na domaće sireve teško se odlučujemo probati strane i imamo predrasude prema njima. Međutim, ko voli isprobavati različite okuse i mirise, rado će probati pohovanu mozzarellu. Naš kuhar Žarko Marić je u sve to dodao i malo susama.
Sastojci:

125 g mozzarella sira
1 jaje
50 g brašna
30 g prezle
20 g susama
50 ml suncokretovog ulja
50 ml maslinovog ulja

Mozzarella spada među najpopularnije, ali i najbolje, talijanske sireve. Zahvaljujući svojoj teksturi i prilično blagom okusu moguće ju je kombinovati u raznim jelima.

Mi smo se odlučili na varijantu pohovanja, jer je to, pored salate, jedan od najjednostavnijih i najbržih način spremanja. Dakle, isjecite mozzarellu na komade debljine između 1-2 cm, uvaljajte ih u brašno, potom u jaja i na kraju u mješavinu prezle i susama. 

Pržite ih u dubljem ulju oko 2-3 minute sa svake strane, pa ih vadite na papirni ubrus kako biste se riješili viška masnoće. Mozzarella odlično ide uz paradajz i bosiljak.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.