Meksička kuhinja je sve popularnija i kod nas, a namirnice koje su vam potrebne za pripremu meksičkog jela sve su pristupačnije. Tortilje možete praviti i sami, a mi smo se odlučili za kupovnu varijantu koja vam umnogome olakšava pripremu jela.
Sastojci:
2 kašike suncokretovog ulja
300 g pilećeg filea
200 g miks povrća (paprika crvena i zelena, tikvica)
biber
mješavina začina
1 kašika kopra
200 g špinata
sok ½ limuna
20 g crnih maslina
1 kašika maslinovog ulja
60 g mozzarelle
tortilje
humus namaz
Ovo je jelo koje bude gotovo za manje od 15 minuta i odlična je varijanta kada se vraćate kući umorni i gladni. A nije loše ni počastiti iznenadno društvo.
Dakle, tortilje je danas zaista lako pronaći u skoro svakom većem marketu, a možete izabrati obične, integralne, ili kukuruzne.
Jedini trud koji ćete uložiti jeste da pripremite ukusni nadjev. Za početak ispržite komadiće piletine, kojima ćete kad porumene dodati paprike i tikvice isječene na kockice. Začinite po želji i sve kuhate otprilike 10 minuta dok povrće ne omekša.
U posebnoj zdjeli špinat isjecite na trakice, pa mu dodajte limunov sok, masline i maslinovo ulje, te mozzarellu i fino izmiješajte.
Prije služenja tortilje možete ugrijati u mikrovalnoj, ili u tavi, a onda ih premazati namazom od leblebija. Zatim, stavite piletinu i povrće, a na kraju i špinata s mozzarellom. Tortilje presavijte i uživajte u meksičkim notama.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.