22.5.2017. 13:25
0
Pikantni pileći zalogaji
Piletina je namirnica koja se vjerovatno najčešće konzumira u našim domovima, i uglavnom je to neko pohovano, ili pečeno jelo. Žarko Marić, naš kuhar, se poslužio azijskim trikovima i od naše piletine napravio nevjerovatno ukusne, i pomalo ljutkaste zalogaje.
Sastojci:

2 kašike ulja
250 g pilećih prsa
So
2 kašike kukuruznog brašna
3 kašike soja sosa
1 kašičica ljutog sosa
2 kašike šećera
1 kašika meda
1 kašičica chilli sjemenki 
1 kašika peršuna

Prilog:
Riža
Mladi luk

Piletinu isjecite na zalogaje, pa je popržite na ulju. Ako hoćete da vaše jelo baš ima istočnjački šmek, onda piletinu pecite na ulju od susama. Kada piletina porumeni dodajte joj kukurzno brašno. Možete, naravno, koristiti i palentu, ali bolji učinak će imati brašno.

Kada se brašno uprži zalijte sve sa soja sosom, te dodajte samo kašičicu ljutog sosa (npr. Sriracha sos), kako ne biste pretjerali sa ljutinom jela. Ako vam bude malo, lako je dodati još sosa po završetku kuhanja.

Zatim, dodajte šećer i med, te malo chilli sjemenki. Pustite sve da se krčka oko 15 minuta, odnosno da se sos reducira.

Uz ovo jelo, kao prikladan prilog, poslužite kuhanu rižu s mladim lukom.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.