6.7.2017. 10:14
0
Kraljevski škampi sa grila
S morskim plodovima ne treba previše komplikovati, a jedna od jednostavnijih priprema kraljevskih škampi je da ih grilujete. Ako budete slijedili primjer Žarka Marića uživat ćete u ukusnom mesu ove morske delicije.
Sastojci:

4 kašike maslinovog ulja
10 komada kraljevskih škampi
so
poliv za ribu (maslinovo ulje, bijeli luk i peršun)

umak:
majoneza
senf
poliv za ribu (maslinovo ulje, bijeli luk i peršun)
sok ½ limuna

salata:
rukola
cherry paradajz 
ljubičasti luk
sok ½ limuna
vinsko sirće
so

Kada pripremate škampe na grilu onda je bolje da ih ostavite u oklopu, kako bi ukusno meso ostalo zaštićeno od direktne vatre. Prije pečenja potrebno je da gril tavu bogato namastite maslinovim uljem, i da svako malo škampe premazujete maslinovim uljem dok se griluju. Po želji ih posolite, a pred kraj grilovanja polijte ih marinadom za ribu koju napravite od maslinovog ulja, bijelog luka i peršuna.

Uz ovako pripremljene škampe poslužite umak koji je vrlo jednostavan za napraviti, a potrebna su vam majoneza, senf, limunov sok i marinada za ribu.

Osim umaka, pripremite i salatu od rukole, cherry paradajza i ljubičastog luka koju ćete začiniti sa limunovim sokom, maslinovim uljem i vinskim sirčetom. U kombinaciji sa salatom i umakom, škampe nećete moći prestati jesti.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.