10.7.2017. 15:48
0
Ljetna torta od dinje
Gdje god da krenete ovih dana naletit ćete na dinje i lubenice. Pošto im je sad sezona, onda je pravo vrijeme da nam Žarko Marić napravi tortu od dinje. Nema pečenje, nema jaja, samo treba dočekati da se ohladi.
Sastojci:
1 gotov biskvit

nadjev:
200 g dinje
250 g svježeg sira
2 kašike šećera

preliv:
2 kašike mljevene želatine 
šolja vode
200 g dinje
250 ml jogurta
1 kašika limunovog šećera
1 kašika šećera


Pošto su temperature zraka iznimno visoke, nije baš preporučljivo na sve to još i rernu paliti. Stoga, za ovaj kolač preporučujemo da koristite gotov biskvit koji danas možete pronaći u skoro svakom marketu.

Biskvit stavite na dno kalupa za torte, pa napravite nadjev. Isjecite dinju na sitne kockice, pošećerite i pomiješajte sa svježim sirom. Sa tom kremom premažite biskvit i stavite u frižider na hlađenje.

Za to vrijeme, pripremit preliv. Mljevenu želatinu pripremite prema upustvu proizvođača, pa je pomiješajte s dinjama i jogurtom koje ste izblendali. Sa kašom od dinja, jogurta i želatine prelijte tortu i vratite je ponovo u frižider na hlađenje.

Najbolje je da torta prenoći u frižideru, ali, naravno, ako ne možete dočekati jutro, pustite je makar dva sata kako bi se preliv dovoljno stisnuo. Torta od dinje biće hit ovog ljeta.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.