12.7.2017. 10:50
0
Pappardelle s dinjom i šunkom
Dinja nije samo osvježavajuće voće, već može biti odlična namirnica za pripremu slanih jela. Ako ne vjerujete, budite slobodni probati pastu sa dinjom koju je i ovoga puta, za sve sladokusce, pripremio Žarko Marić.
Sastojci:

20 g putera
150 g dinje
50 g šunke
2 kašike svježe mente
so
100 g široke tjestenine (pappardelle)
50 ml vrhnja za kuhanje
sir po želji

Jela od tjestenine zaista budu gotova dok trepnete, a takav slučaj je i sa ovim receptom. Dinju isjecite na kockice pa je prodinstajte na puteru u široj i dubljoj tavi, ili šerpi. Vrstu šunke izaberite sami, izrežite je na sitno i dodajte u šerpu. Kad meso pusti svoju aromu, dodajte svježu mentu i začine.

U posebnoj šerpi skuhajte pappardelle prema uputstvu proizvođača, pa ih dodajte ostalim namirnicama. Sve zalijte sa vrhnjem i lagano promiješajte, pazeći da se tjestenina što bolje sjedini sa ostalim sastojcima. Kada skinete šerpu s vatre u sve dodajte kockice sira po želji (kačkavalj, gorgonzola, mozzarella i sl.) i poklopite kako bi se sir otopio.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.