13.7.2017. 10:28
0
Zapečeni pileći cordon bleu
A sad nešto sasvim drugačije! Vjerujemo da su svi ljubitelji piletine probali pileći cordon bleu, ali malo je onih koji su ga jeli na način kako ga je pripremio Žarko Marić.
Sastojci:

pileća prsa
mješavina začina
šunka
žuti sir

umak za pohovanje:
50 g putera
pola šolje vode
1 kašika origana
1 kašičica bijelog luka u prahu
brašno
prezla
crvena paprika
parmezan

Specifičnost ovog recepta jeste u smjesi za pohovanje u kojoj uopće nismo koristili jaja. Rastopite puter na laganoj vatri, dodajte malo vode, te origano i bijeli luk u prahu i pustite da se sastojci fino sjedine. Ovaj umak ostavite da se ohladi, pa pripremite piletinu.

Pileća prsa prerežite kroz sredinu kako biste dobili veliku pileću šniclu, pa je preko vrećice za zamrzavanje lagano istucite čekićem za meso. Začinite je po želji, pa dodajte šunku i žuti sir. Šniclu, zatim, zarolajte kako biste dobili cordon bleu i čačkalicama je učvrstite.

Piletinu prvo uvaljajte u brašno, pa u umak za pohovanje, te na kraju u smjesu od prezle, mljevene crvene paprike i narendanog parmezana. Tepsiju obložite papirom za pečenje, malo ga pomastite i poredajte cordon bleu. Sve ide u rernu na 200 stepeni i peče se oko 40 minuta.

Ovako pripremljen cordon bleu poslužite uz grilovano povrće i sezonsku salatu.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.