17.7.2017. 15:08
0
Pasta salata s kuhanom piletinom i gorgonzolom
Nije pozato ko je prvi počeo salate praviti s tjesteninom, ali ovo predjelo je svjetsku popularnost steklo zahvaljujući Amerikancima. A pravi razlog zbog čega mnogi vole ovo jelo jeste jednostavnost pripreme.
Sastojci:

150 g tjestenine po želji 
100 g graška 
100 g mrkve 
50 g kukuruza šećerca
100 g piletine 
100 g gorgonzole
100 ml pavlake
1 kašika senfa
so

Pošto piletini treba najduže da se skuha, onda je najbolje da pripremu ovog jela započnete s kuhanjem piletine. Pileći file isjecite na trakice i skuhajte ga u vodi koju ste blago posolili i pouljili. Piletina bi trebala biti gotova za otprilike pola sata, ali svakako je probajte prije nego je izvadite iz vode.

Tjesteninu skuhajte prema uputstvu na pakovanju, a možete koristiti makarone, farfalle ili fusille. U posebnoj šerpi skuhajte grašak i mrkvu.

U dubljoj i široj zdjeli pomiješajte tjesteninu, povrće,piletinu i gorgonzolu, a u manjoj zdjeli napravite dresing od pavlake, senfa i soli. Dresing možete poslužiti zasebno uz salatu, a možete ga umiješati u salatu, kao što je to uradio naš Žarko Marić. Za koju god varijantu se odlučite, sigurni smo da nećete pogriješiti.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.