21.7.2017. 14:33
0
Mousse od malina
Malo blendate, malo miksate, stavite u frižider i uživate u osvježavajućoj poslastici. To bi ukratko bio Mousse od malina koji je, i ovog puta, pripremio Žarko Marić.
Sastojci: 

360 g svježih malina
130 g šećera
1 kesica želatine
300 ml vrhnja za šlag

Sezona malina je pri kraju, ali za ovaj recept mogu poslužiti i one smrznute. Izblendajte ih dok ne dobijete kremastu kašu. Ukoliko vam sjemenkice iz malina smetaju, kašu možete procijediti kroz pamučnu gazu ili krpu.

U kašu od malina uspite šećer i želatinu koju ste razmutili s vodom i miksajte dok se šećer ne rastvori. U posebnoj zdjeli umutite vrhnje za šlag u koji, ako ste ljubitelji malo više slatkog, možete dodati kesicu vanilinog šećera.

Kada dobijete čvrst snijeg u njega lagano dodajte kašu od malina i miksajte dok se smjesa ne sjedini. Mousse uspite u zdjelice i ostavite u frižider da se ohladi. Pri serviranju mousse dodatno možete ukrasiti svježim malinama, ili narendanom čokoladom.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.