26.7.2017. 11:27
0
Sočna pileća krilca
Pileća krila mogu biti prava poslastica ako ih pripremite na pravi način. Žarko Marić ima super jednostavan recept a krilca će biti nevjerovatno ukusna, te mekana i sočna.
Sastojci: 

400 g pilećih krila
1 kašika acceto balsamica
1 kašika maslinovog ulja
2 češnja bijelog luka
1 kašičica origana
1 kašičica peršuna
1 kašičica crvene paprike
1 kašičica mješavine začina
sok ½ limuna
so

Kao i kod mnogih jela od mesa koja se peku i kod krilaca je najbitnija marinada. Ona će zapravo vašem mesu dati okus i spasiti ga da se ne osuši prilikom pečenja.

Dakle, u dubljoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, acceto balsamico, limunov sok, sitno nasjeckan bijeli luk, origano, peršun, crvenu papriku, mješavinu začina, te biber i so. Marinadu dobro izmješajte metlicom, pa u nju dodajte oprana i posušena pileća krila. 

Rukama ih uvaljajte u marinadu tako da svako krilo podjednako dobije svoju „porciju“ umaka. Sve ostavite u frižider na najmanje pola sata, a najbolje bi bilo da ih ostavite preko noći.

Nakon što su krila poprimila mirise i sokove marinade, posložite ih u tepsiju ili vatrostalnu zdjelu i ubacite ih u zagrijanu rernu na 180 stepeni. Poslije 40 minuta dobit ćete rumena, mirisna, sočna i nadasve ukusna pileća krilca za kojima ćete otimati s ostalim ukućanima. 

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.