U prethodnoj emisiji Kuh Poha ste mogli vidjeti kako se prave domaće njoke. Žarko Marić je danas otišao korak više, pa je njoke skuhao i uz njih pripremio ukusni crveni sos.
Sastojci:
Njoke:
1 l vode
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika soli
200 g njoka
Crveni sos:
1 kašika maslinovog ulja
½ glavice luka
250 g faširanog mesa
50 g cherry paradajza
150 ml paradajz sosa
1 kašika svježeg bosiljka
1 kašičica mješavine začina
Obroci od tjestenine spadaju u one koji su brzi i jednostavni, pa i ovaj ne odstupa od toga. Najbolje da počnete od pripreme sosa, koji je skoro pa klasični bolonjez sos. Dakle, prodinstajte luk, pa mu dodajte faširano meso.
Kada meso porumeni, dodajte narezan cherry paradajz i pustite ga otpusti sokove, pa onda ulijte paradajz sos i sve začinite. Ostavite sos da se krčka na laganoj vatri, a za to vrijeme skuhajte njoke.
Možete koristiti domaće njoke koje ste napravili po
RECEPTU koji smo imali u prethodnom izdanju Kuh Poha, ili ih jednostvano kupiti. Njoke kuhajte u velikoj količini vode, a najbolji znak da su gotove je kada isplivaju na površinu. Gotove njoke ocijedite, pa ih stavite u sos i pustite da se krčkaju par minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.