Naziv recepta zvuči kao da se losos zaista napio i sam se bacio u tanjur da ga pojedu, ali o čemu se zapravo radi saznat ćete u nastavku recepta. Lososa je napio, a ko drugi, nego Žarko Marić.
Sastojci:
6 fileta lososa
400 g širokih rezanaca
400 g mješanog povrća
2 kašike mješavine začina
50 g putera
2 češnja bijelog luka
500 ml crvenog vina
svježi bosiljak, ruzmarin i peršun
ulje
so
biber
Kako pijani losos ne bi bio usamljen na tanjuru, Žarko je pripremio i adekvatan prilog. Za početak skuhajte mješavinu povrća koja može biti neka smrznuta, ili kupite sezonsko svježe povrće, pa napravite vlastiti miks.
U drugoj šerpi zagrijte crveno vino u koje ste dodali mješavniu začina, grančice svježeg ruzmarina i listove svježeg peršuna i bosiljka. Kada vino proključa ubacite filete lososa i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
Za to vrijeme možete skuhati tjesteninu. Žarko se odlučio za široke rezance, a vi možete pripremiti i nešto drugo, jer ne možete pogriješiti.
U većoj tavi rastopite puter, dodajte skuhanu mješavinu povrća i bijeli luk, začinite, pa nakon što su se kuhali 10 minuta u vinu dodajte i filete ribe.
Prvo servirajte tjesteninu, pa po njoj posložite povrće i ribu. Dodatno sve možete politi s vinom u kojem se kuhao losos.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.