9.8.2017. 14:23
0
Pijani losos
Naziv recepta zvuči kao da se losos zaista napio i sam se bacio u tanjur da ga pojedu, ali o čemu se zapravo radi saznat ćete u nastavku recepta. Lososa je napio, a ko drugi, nego Žarko Marić.
Sastojci:

6 fileta lososa 
400 g širokih rezanaca 
400 g mješanog povrća 
2 kašike mješavine začina 
50 g putera 
2 češnja bijelog luka 
500 ml crvenog vina
svježi bosiljak, ruzmarin i peršun 
ulje 
so 
biber

Kako pijani losos ne bi bio usamljen na tanjuru, Žarko je pripremio i adekvatan prilog. Za početak skuhajte mješavinu povrća koja može biti neka smrznuta, ili kupite sezonsko svježe povrće, pa napravite vlastiti miks. 

U drugoj šerpi zagrijte crveno vino u koje ste dodali mješavniu začina, grančice svježeg ruzmarina i listove svježeg peršuna i bosiljka. Kada vino proključa ubacite filete lososa i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.

Za to vrijeme možete skuhati tjesteninu. Žarko se odlučio za široke rezance, a vi možete pripremiti i nešto drugo, jer ne možete pogriješiti.

U većoj tavi rastopite puter, dodajte skuhanu mješavinu povrća i bijeli luk, začinite, pa nakon što su se kuhali 10 minuta u vinu dodajte i filete ribe.

Prvo servirajte tjesteninu, pa po njoj posložite povrće i ribu. Dodatno sve možete politi s vinom u kojem se kuhao losos.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.