Malo drugačije pohovanje, malo drugačiji začini i dobijete potpuno neuobičajenu piletinu u kojoj ćete uživati do posljednjeg zalogaja.
Sastojci:
500-600 g pilećeg filea
90 g putera
1 kašika senfa
1 šolja prezle
1 šolja parmezana
1 šolja bosiljka+pureće šunke
marinada za ribu (maslinovo ulje, peršun i bijeli luk)
so
Pohovana piletina je omiljeno jelo mnogih, ali i ona nakon nekog vremena dosadi. Stoga je Žarko Marić odlučio sve to malo promijeniti i dobio je fantastičan rezultat.
U tavici istopite puter, pa dodajte senf i miješajte na laganoj vatri dok se smjesa ne sjedini. Zatim dodajte marinadu za ribu koju ste napravili od maslinovog ulja i sitno nasjeckanog svježeg peršuna i bijelog luka, pa skinite s vatre.
U posebnoj zdjeli pomiješajte prezlu i parmezan, pa dodajte mješavinu svježeg bosiljka i pureće šunke koje je potrebno sitno isjeckati.
Pileći file isjecite na deblje šnicle, te ih malo „istucite“ čekićem za meso. Šnicle, potom, umočite u puter, pa u prezlu, te ih poredajte u tepsiju. Sve pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata i uživajte u sočnoj i super ukusnoj piletini kakvu još niste probali.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.