7.9.2017. 15:40
0
Aromatična komorač orada
Orada je, sama po sebi, riba blagog mirisa i okusa, pa je zbog toga jedu čak i oni koji nisu ljubitelji ribe. Žarko Marić ima recept s kojim će vaša orada biti još mirisnija i ukusnija.
Sastojci:

600 g orade
2 komorača 
3 veće mrkve 
6 manjih krompira 
1 limun 
200 ml bijelog vina 
50 ml maslinovog ulja 
biber
so
mješavina začina

Ako niste spretni sa čišćenjem ribe zamolite u ribarnici da vam očiste oradu i odstrane unutrašnjost ribe. 

Počnite od krompira kojeg je potrebno oguliti i najseći na ploškice debljine oko 5-6 mm i kuhajte ga oko pet minuta.

Dok se krompir kuha, unutrašnjost ribe nasolite, pa ubacite jedan komorač nasjeckan na tanke trakice. Ako još niste probali ovu vrlo aromatičnu biljku, ovo je pravi recept poslije kojeg ćete komorač stavljati i u druga jela.

Složite ribu u tepsiju, pa pored nje složite drugi komorač koji nije potrebno previše sitniti, dovoljno je da ga prepolovite. Dodajte mrkvu koju možete isjeći na kružiće, te krompir koji ste kratko kuhali.

Sve zalijte bijelim vinom, maslinovim uljem i sokom jednog limuna, začinite i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni. Miris komorača će se brzo raširiti vašim domom, a poslije pola sata ćete moći uživati i u nevjerovatno ukusnoj oradi. 

Jela iz rerne obično se znaju zalijepiti za tepsiju ili pleh, ali ako koristite Tefal Easy Grip tepsije o tome nećete morati brinuti.

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.