7.11.2017. 11:21
0
Griz puding torta
Dvije super ukusne kreme na istom kolaču?! Ova torta jednostavno ne može da ne valja, a nije ni teška za napraviti.
Sastojci:

1 gotova kora za tortu

krema od griza:
1 litar mlijeka 
10 kašika pšeničnog griza
4 kašike šećera
1 kašika vanilin šećera
4 bjelanca 
prstohvat soli

puding krema:
1 litar mlijeka 
4 žumanca
6 kašika šećera 
2 vrećice pudinga od lješnjaka 

500 ml vrhnja za šlag

Za potpuni uspjeh ovog recepta potrebno je i da ste dobro raspoloženi, stoga ne upuštajte u pravljenje ove torte ako ste u žurbi i pod stresom. 

Najprije, zagrijte litar mlijeka skoro do ključanja, pa u njega dodajte griz neprestano miješajući. Zatim, dodajte šećere i miješajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.

Skinite s vatre, a u posebnoj zdjeli bjelanca izmiksajte u čvrst snijeg, pa ga lagano umiješajte u toplu kremu. Na dno kalupa za tortu stavite biskvit po želji, odnosno onaj koji pronađete u prodavnici. Preko biskvita izlijte kremu od griza, i počnite praviti kremu od pudinga. 

Ponovo zagrijte mlijeko do ključanja, pa najprije dodajte žumanca i fino ih umiješajte, te uspite šećer. Prah za puding prvo razmutite s malo mlijeka, pa dodajte u smjesu i neprestano miješajte. 

Toplu puding kremu prelijte preko ostatka torte, poravnajte i stavite u frižider na hlađenje. Kada se ohladi, vaša torta je već gotova, ali je dodatno možete obogatiti ako joj na kraju dodate i šlag. Tefal je ponovo bio Žarkina „desna ruka“ u pripremi ovog recepta.
 
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.