Pohovanoj piletini rijetko ko može odoljeti, od djece do starijih, svi vole ukusne i mekane zalogaje. Žarko Marić je odlučio u sve to ubaciti malo vrućih začina i od pohovane piletine napraviti senzaciju.
Sastojci:
500 – 600 g
Madi pilećih prsa
2 jaja
ulje
mineralna voda
150 g brašna
2 kašičice đumbira u prahu
1 kašika slatke crvene paprike
½ kašike ljute crvene paprike ili chili praha
1 kašičica bijelog luka u prahu
Svježa
Madi pileća prsa isječemo na šnicle i blago ih istučemo čekićem za meso. Piletinu posolimo i pobiberimo, te je prelijemo s malo ulja i ostavimo u frižider oko pola sata.
U posebnoj zdjeli pomiješamo brašno i začine: đumbir u prahu, slatku crvenu papriku, ljutu crvenu papriku i bijeli luk u prahu. Jaja s mineralnom vodom i malo soli utučemo u posebnoj zdjeli.
Pileće šnicle najprije uvaljamo u brašno, a potom ih stavimo u jaja, te ih ponovo vratimo u brašno. Tako pohovane šnicle pržimo u dubljoj tavi s malo više ulja, 2-3 minute sa svake strane. Savršene rezultate Žarko je postigao koristeći
Tefal tave. Ispržene šnicle slažite na papirni ubrus i poslužite uz salatu ili neki umak na bazi majoneze.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.