23.11.2017. 9:59
0
Domaće teleće pečenje
Pečenje nije jelo koje se pravi svaki dan i za svaku priliku. Zgodno je za nedjeljni porodični ručak ili kada vam u posjetu dolaze dragi ljudi.
Sastojci:

1 kg teletine od prsa
1 veći crveni luk
1 bijeli luk 
500 g krompir
1 stabljika celera
3 mrkve
so
mješavina začina

Za teleće pečenje jedan od najboljih dijelova mesa jesu prsa. Tražite ih u jednom komadu jer je tako bolje za pripremu ovog jela.

Meso dobro nasolite sa svih strana, pa mu dodajte krupno nasječen luk i bijeli luk. Pospite mješavinom začina i biberom, te sve prelijte količinom vode koja će do pola prekriti meso. Ulje nije potrebno dodavati jer su teleća prsa dovoljno masna. Meso pecite na 200 stepeni oko pola sata, pa ga izvadite. Ako mislite da je dovoljno porumenilo, slobodno ga okrenite.

Zatim, dodajte krupno isječen krompir, mrkvu i stabljiku celera, po potrebi dodajte još malo vode i sve vratite u rernu. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još oko sat vremena. Žarki Mariću je u pripremi savršenog pečenja pomogao Tefal.

S vremena na vrijeme provjerite pečenje i vidite da li je potrebno dodati vode. Kada je meso gotovo ostavite ga najmanje desetak minuta da odstoji prije nego ga počnete rezati. Uz ovo pečenje možete poslužiti salatu od kupusa ili neku kiselu salatu.
 
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.