Evo jednog jela u kojem nema kuhanja. Ustvari, ima malo, ali to skoro da i nije vrijedno pomena. Punjeni paradajz može biti sjajno predjelo, zanimljiva meza, ili odlična salata.
Sastojci:
8 svježih paradajza
150 g svježeg (mladog) sira
200 ml jogurta
10 ml maslinovog ulja
1 češanj bijelog luka
1 kašika peršuna
1 kašika kopra
100 g kukuruza šećerca
200 g kuhanog ječma
Najprije, skuhajte ječam i ostavite da se ohladi. Paradajz operite, pa odsijecite krajeva na kojima se nalaze peteljke, ali pazeći da to uradite precizno, jer će vam kasnije poslužiti kao poklopci.
Zatim, pažljivo iskružite i odstranite unutrašnjost paradajza, tako da dobijete čašice ili korpice u koje će se odlično uklopiti nadjev od sira.
Dakle, u posebnoj zdjeli pomiješajte mladi sir, jogurt, bijeli luk, kukuruz i ječam, te začinite. Kada se svi sastojci sjedine napunite paradajz i dobit ćete ukusno i zdravo jelo, koje i dekorativno izgleda i sasvim sigurno će biti ukras na svakoj trpezi. Žarki Mariću je društvo u kuhinji i ovoga puta pravio njegov prijatelj
Tefal.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.