23.2.2018. 9:37
0
Grilovani sendvič s četiri vrste sira
Sendviči su odličan obrok kad hoćemo pojesti nešto brzo, a ukusno. Žarko Marić je napravio verziju sa četiri sira, hrskavu i punu okusa.
Sastojci:

20 g putera
1 kašika svježeg peršuna
1 češanj bijelog luka
20 g parmezana
biber
4 kriške hljeba
4 kriške žutog sira (cheddar, trapist, gouda i sl.)
50 g mozzarelle
50 g gorgonzole

Najprije u manjoj zdjelici pomiješajte rastopljen puter, svježi peršun, bijeli luk i parmezan. Kada se svi sastojci sjedine, sa ovom smjesom namažite vanjsku stranu kriški hljeba. Možete koristiti hljeb koji želite, ali je bitno da sve kriške budu iste debljine.

Sa unutrašnje strane hljeba najprije stavite krišku žutog sira, a potom po njemu dodajte narendanu mozzarellu, te izmrvljenu gorgonzolu. Poklopite kriške i blago ih pritisnite rukom.

Za savršeno grilovane sendviče Žarko je koristio Tefal OptiGrill. Dakle, upalite OptiGrill i izaberite program za sendviče. Nakon što se gril ugrije, ubacite svoje sendviče, poklopite i sačekajte da aparat sam obavi ostatak posla. Dobit ćete savršeno hrskave zalogaje iskombinovane sa okusima četiri vrste sira. Dobar tek želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.