2.3.2018. 12:03
0
Prhki hljeb sa sušenim paradajzom
Miris pečenog tijesta sam po sebi u nama probudi glad... Kada još u to sve dodamo sušeni paradajz, svježi bosiljak i bijeli luk, onda je to posve nova dimenzija!
Sastojci:

6 šolja brašna
100 g sušenog paradajza
100 g parmezana
2 kašike kvasca
2 kašike šećera
½ šolja tople vode
1 kašike brašna
1 šolja toplog mlijeka
3 kašike maslinovog ulja
3 jaja
25 g putera
3 kašike svježeg bosiljka
3 češnja bijelog luka
5-6 komada cherry paradajza
so

Počnite od pripreme kvasca. Dakle, kvasac pomiješajte sa šećerom, soli i toplom vodom i ostavite ga najmanje 10 minuta da odreaguje. Zatim, u kvasac dodajte toplo mlijeko, maslinovo ulje i jaja. Kada dobijete kompaktnu smjesu postepeno dodajite brašno.

Umijesite glatko tijesto i ostavite ga pokrivenim da stoji na toplom oko 60 minuta. Nakon toga, tijesto bi trebalo da se udvostručilo, pa ga podijelite na dva jednaka dijela.

Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto u pravougaonik na debljinu od 1 cm. Površinu tijesta premažite rastopljenim puterom, pa po sredini poredajte komadiće sušenog paradajza, natrgane listiće svježeg bosiljka, sitno nasjeckani bijeli luk i narendani parmezan. Zatim, tijesto zarolajte u rolat, pa ga po sredini zasijecite nožem po dužini. Tijesto prebacite u tepsiju u kojoj ćete ga peći, pa napravite oblik osmice. Isto uradite i sa drugim dijelom tijesta.

Cherry paradajz isijecite na pola, pa ga poredajte po površini tijesta. Sve premažite razmućenim jajem, po želji posolite i stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni. Ubrzo će se vašim domom proširiti neodoljivi miris aromatičnog hljeba kojem je potrebno oko 20 minuta da bude gotov. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.