Postoje brojni načini rolovanja mesa, ali ovaj će vas ostaviti bez teksta. Žarko Marić je punio povrćem puretinu i zarolao je u suho meso... Voda na usta nam je krenula i na samu pomisao!
Sastojci:
4 veća pureća filea/odreska (oko 700 g)
50 g mrkve
50 g graška
6 krompira
100 g suhog mesa
50 g putera
mješavina začina
Grašak, mrkvu i 3 krompira izrezane na manje kocke stavite da se kuhaju u većoj količini vode koju ste posolili. Ostala tri krompira skuhajte posebno, pa ih ispasirajte.
U većoj zdjeli pomiješajte skuhano povrće i pire od krompira. Dodajte suho meso izrezano na kockice, začinite i dobro izmiješajte sve.
Pureće odreske istucite čekićem za meso, pa ih blago posolite i pobiberite. U sredinu stavite smjesu od povrća, pa puretinu zarolajte pazeći da punjenje ostane u sredini. Rolovanu puretinu umotajte u tanko narezano suho meso i učvrstite čačkalicama.
Pureće rolade poslažite u tepsiju ili vatrostalnu zdjelu, pa ih prije pečenja prelijte sa rastopljenim puterom. Pecite ih na temeperaturi od 180 stepeni oko 45 minuta. Ispečeno meso narežite na manje komade i poslužite uz salatu po želji. Pripremu ovog jela Žarki je olakšao
Tefal!