5.4.2018. 10:04
0
Pasta u domaćem pestu od rukole
Rukolu ste obično navikli jesti kao salatu, ali zbog svog specifičnog mirisa i okusa, ova namirnica je odlična i za pravljenje ukusnih umaka. Domaći pesto će obogatiti vašu tjesteninu, ali može biti i odličan dresing za salatu.
Sastojci:

200 g integralne tjestenine 
2 kašike parmezana
50 g rukole
4 kašike maslinovog ulja 
1 šaka oraha
3 češnja bijelog luka
biber
so

U većoj količini slane vode stavite da se kuha integralna tjestenina. Vodite računa da je ne prekuhate i držite se instrukcija proizvođača.

U posebnoj dubljoj zdjelici pomiješajte listove rukole, maslinovo ulje, bijeli luk i orahe. Začiniti i miksajte štapnim mikserom dok ne dobijete kremasti umak. 

Skuhanu tjesteninu kratko promiješajte u zagrijanom maslinovom ulju, pa je prelijte pestom. Kada je servirate dodatno je možete posuti parmezanom i sitno nasjeckanim orasima. U pripremi ovog jela Žarki Mariću je pomogao njegov dobar prijatelj Tefal.


KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.