Evo nam još jedne lagane i jednostavne za napraviti poslastice za koju je inspiraciju Žarko Marić pronašao u panna cotti.
Sastojci:
500 ml vrhnja za šlag
500 ml jogurta
20 g želatina
50 g kupina
1 kašika meda
Ovo je poslastica bez prevelikog filozofiranja. Za početak kupine dobro operite, pa ih ispasirajte da dobijete gustu kašu, ali da ostanu i komadići voća. Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite sa strane.
U većoj šerpi zagrijte vrhnje za šlag neprestano miješajući i pazeći da ne proključa. Kada se ugrije dodati jogurt i nastaviti miješati. Zatim, dodajte med i želatinu. Miješajte dok se smjesa ne počne zgušnjavati, pa skinite s vatre.
Kremu potom podijelite na dva jednaka dijela, pa u jednu polovicu umiješajte ispasirane kupine. U prozirne zdjelice ili široke čaše sipajte najprije kremu s kupina, a po njoj stavite bijelu kremu. Na vrh vaše slasne panna cotte stavite par svježih kupina i listiće mente. Ova slastica je još bolja kada prenoći.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.