8.6.2018. 12:29
0
Brza pita razljevak
Brzi obroci su danas na cijeni, a jedan, koji će vas oboriti s nogu, je sasvim sigurno Brza pita razljevak. Za izdašnost tijesta pobrinuo se Dr. Oetker.
Sastojci:

2 jaja
500 ml mlijeka
1 kašičica soli 
½ vrećice Dr. Oetker praška za pecivo
20 g sudžuke
7 kašika brašna
20 g ovčijeg sira
2 kašike punomasnog kajmaka 

Ovo je jelo koje može napraviti bilo ko, pa čak i oni koji o kuhanju malo znaju. Za početak, umutite jaja sa mlijekom, soli i Dr. Oetker praškom za pecivo. Zatim, postepeno miješajući dodajite brašno dok se ne dobije smjesa malo gušća od one koju pravite za palačinke.

U tu smjesu, potom dodajte sitno sjeckanu sudžuku ili neki drugi suhomesnati proizvod po želji, pa sve izlijte u nauljenu tepsiju. Pitu pecite oko 30 minuta na 180 stepeni, odnosno dok ne porumeni.

Vruću pitu premažite sa kajmakom i pospite narendanim ovčijim sirom, te poslužite toplu uz kiselo mlijeko ili lukmiru.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.