12.6.2018. 10:24
0
Smoothie u proljetnim bojama
Odmorite malo svoj organizam od teške hrane, i priuštite si uživanje u voćnim i osvježavujućim okusima proljetnog smoothieja koji je gotov u nekoliko minuta.
Sastojci:

50 g jagoda
20 ml jogurta
½ avokada
komadić đumbira
sok ½ limuna
sok ½ naranče
1 mrkva
korica limuna i narnače

Zahvaljujući Tefal kuhinjskim pomagalima, mnogi recepti postaju još jednostavniji za napraviti. Takav je slučaj i sa ovim smoothiejem za čiju pripremu je Žarki Mariću pomogao moćni Tefal BlendForce blender.

Najprije ubacite jagode i jogurt, pa miksajte dok jagode ne postanu u potpunosti kašaste. Sok odmah naspite u čašu.

Zatim u blender stavite mrkvu i iscijedite sok od pola naranče, pa blendajte dok se mrkva u potpunosti ne usitni. Sok od mrkve odmah naspite u čašu preko soka od jagoda.

Nakon toga, posudu od blendera malo saperite, pa ubacit avokado, đumbir i sok od pola limuna. Miksajte dok se avokado i đumbir u potpunosti ne usitne, pa taj sok naspite preko ostala dva i sve pospite sa narendanom koricom limuna i naranče.

Uzdravlje!
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.