15.6.2018. 7:27
0
Integralna punjena rolada
Integralna tijesta su zdravija, a i ukusnija od običnih - bijelih, što ovoj roladi daje poseban šmek i okus.
Sastojci:

tijesto:
150 g integralnog brašna 
100 g bijelog brašna
200 g svježeg kravljeg sira 
1 jaje 
1 prašak za pecivo 
4 kašike ulja 

nadjev:
2 kašike maslinovog ulja
3 stabljike prase
50 g suhog mesa
50 g sudžuke
100 g pureće šunke
2 jaja 
10 ml vrhnja za kuhanje
100 g mladog sira
2 kriške starog hljeba
so

U dubljoj i većoj zdjeli pomiješajte oba brašna i prašak za pecivo. Sir, jaja i ulje je najbolje da pomiješate u posebnoj zdjeli, pa kad se sastojci sjedine dodajte sve u brašno i umijesite glatko tijesto. Zdjelu sa tijestom prekrijte prozirnom folijom pa ostavite u frižider na pola sata, kako biste ga lakše razvaljali.

Dok se tijesto hladi, možete pripremiti bogati nadjev. Na maslinovom ulju prepržite sitnije isjeckanu prasu, pa dodajte sitno narezano suho meso, sudžuku i pureću šunku. Kada prasa omekša skinite s vatre.

U posebnoj zdjeli umutite jaja, vrhnje za kuhanje i mladi sir isjeckan na kockice. Kada se sastojci sjedine dodajte stari hljeb, koji je potrebno usitniti u kockice, pa sve dobro izmiješajte. U ovu smjesu dodajte poprežnu prasu i meso, pa miješajte dok ne dobijete gušću smjesu.

Tijesto izvadite na papir za pečenje kako bi vam kasnije lakše bilo napraviti roladu. Polako ga razvaljajte u pravougaonik veličine tepsije u kojoj ćete peći. Što tanje tijesto napravite, rolada će biti ukusnija. Zatim, po tijestu ravnomjerno rasporedite nadjev, pa lagano, uz pomoć papira za pečenje, napravite roladu. Pazite da krajeve rolade dobro zatvorite, kako nadjev tokom pečenja ne bi iscurio. Sve premažite umućenim žumancem i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.