22.6.2018. 10:32
0
Orah vulkani
Ne znamo da li ste ikada zamišljali kako izgledaju vulkani od oraha niz koje curi lava od čokolade, ali Žarko Marić je odlučio upravo takve kolačiće napraviti. Mi smo uživali u svakom zalogaju, pa smo uvjereni da će se i vama svidjeti.
Sastojci:

150 g šećera 
malo vode 
150 g mljevenih oraha
50 g crne čokolade 
1 kašika ulja

Za ove kolačiće vam je potrebno vrlo malo namirnica, a ne zahtjevaju ni previše vremena za pravljenje.

Orahe sameljite što sitnije, pa napravite šećerni sirup. U šerpi pomiješajte šećer i malo vode, pa na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gusti sirup. U vruć sirup dodajte mljevene orahe i dobro ih izmiješajte, pa ostavite da se dobro ohlade.

Od ohlađene smjese napravite male vulkane i ostavite ih sa strane. Zatim, u šerpici na laganoj vatri otopite čokoladu pomiješanu sa malo ulja. Toplom čokoladom prelijte vulkančiće i ostavite ih da se hlade dok se čokolada ne stisne.

Tefal izazov: Probajte pojesti samo jedan vulkan ;)

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.