9.8.2018. 12:20
0
Gulaš
Mekani komadi mesa u preukusnom sosu, učinili su od gulaša popularno jelo koje prija tokom cijele godine. Recepata je mnogo, a gulaš koji je pripremio Žarko Marić je rađen po recepturi iz Slavonije.
Sastojci:

600 g junećeg buta 
500 ml paradajz sosa 
2 luka 
3 češnjana bijelog luka
3 kašike ulja
biber 
so
mješavina začina
lovorov list 
crvena paprika
peršun
50 g prezle

Luk i bijeli luk usitnite, pa ga propržite na ulju. Meso nije potrebno previše sitniti, pa ga izrežite na komade veličine zalogaja. Dodajte junetinu u omekšali luk, pa posolite i dobro izmiješajte. Kada meso pusti tečnost, dodajte ostatak začina: biber, mješavinu začina i crvenu papriku. Dinstajte nekoliko minuta, pa sve prelijte sa paradajz sosom, pa dodajte lovorov list i sitno nasjeckan svježi peršun.

Kada smjesa proključa, dodajte toliko vode da svo meso bude prekriveno. Smanjite vatru i kuhajte najmanje 40 minuta. Povremeno promiješajte, i po potrebi dodajite pomalo vode. Ako hoćete da imate fino gust saft, pred kraj kuhanja, u gulaš umiješajte prezlu, poklopite i skinite s vatre.

Uz ovo tradicionalno varivo odlično se slaže krompir pire, riža ili rezanci. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.