Sa OptiGrillom je uvijek vrijeme za roštilj. I koju god namirnicu da izaberete dobit ćete savršeno grilovan obrok neodoljivog okusa.
Sastojci:
500 g pilećih krila
120 g brašna
1 kašika mljevene crvene paprike
1 kašika kurkume
ulje
biber
so
umak:
20 g putera
2 kašike chili sosa
origano
U većoj zdjeli pomiješatjte brašno, mljevenu crvenu papriku, kurkumu, so i biber. Tu smjesu, potom, prespite u veću kesu za zamrzivanje namirnica, pa u nju ubacite pileća krila i dobro izmiješajte. Potrudite se da se brašno što bolje prilijepi za meso. Krila, zatim, prebaciti iz kese u veću zdjelu, pa ih blago prelijte uljem.
Tefal Optigrill upalite i odaberite program za pečenje piletine. Kada se gril ugrije, poredajte krilca i poklopite. S vremena na vrijeme, za što bolje rezultate pečenja, krila možete i okrenuti.
Nakon što su se krila savršeno ispekla, pripremite i pikantni umak koji će dodatno obogatiti obaj obrok. Rastopite puter i pomiješajte sa chili sosom i origanom, te dobro izmiješajte. Vruća krilca umačite u ovaj sos, i slažite ih na kriške francuskog hljeba kojeg možete malo tostirati u
OptiGrillu. Ako vam ostane sosa, slobodno ga prelijte preko krilaca. Sočno, mekano, hrskavo... Nakon što ih probate, više nikad neće praviti krila na neki drugi način!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.