26.10.2018. 11:30
0
Zapečene paprike punjene palentom
Navinkuti da povrće filujemo najčešće mesom, ovaj recept s palentom biće pravo osvježenje za ljubitelje punjenih paprika.
Sastojci:

3 veće crvene paprike
100 g palente 
voda
so
maslinovo ulje
150 g žutog sira

umak:
2 konzerve pelat paradajza
1 kašika origana
250 ml pilećeg temeljca
paprike preliti polovinom umaka

Paprike operite, pa ih prepolovite i odstranite im košpice. Peteljke možete ostaviti. Palentu skuhajte prema uputama na pakovanju, ali kod većine proizvođača način pripreme je sličan. Pustite da voda, koju ste posolili, proključa te postepeno dodajite palentu i miješajte na laganoj vatri oko 3-4 minute.

Skuhanom palentom ispunite polovice paprika, pa ih poslažite u tepsiju i blago ih prelijte maslinovim uljem. U posebnoj zdjeli pomiješajte pelat paradajz iz konzerve, sa origanom i pilećim temeljcem, pa jednim dijelom umaka prelijte paprike i stavite u zagrijanu rernu na 190 stepeni i pecite oko 40 minuta. Nakon dvadesetak minuta, u paprike dodajte i ostatak umaka, pa nastavite peći.

Narendajte žuti sir po želji (gouda, trapist, edamer i sl.), pa pred kraj pečenja pospite paprike i ponovo ih vratite u rernu kako bi se sir rastopio i paprike dodatno zapekle. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.