6.12.2018. 7:12
0
Kelj pasta
Kelj sadrži više željeza nego meso, kalcija više nego mlijeko, a uz to je neodoljivo ukusan. Vrijeme je za tjesteninu upravo sa ovim povrćem.
Sastojci:

400 g tjestenine po želji
2 manje glavice luka
4 češnja bijelog luka
250 g kelja
50 ml maslinovog ulja
1 kašičica majčine dušice
50 g žutog sira
biber

U većoj šerpi zagrijte litar vode koji ste prethodno zasolili sa 2 kašike soli. Kad voda proključa dodajte dvije cijele glavice luka i 4 češnja bijelog luka, te jednu manju ili pola veće glavice kelja (oko 250 g).

Kuhajte sve oko 5 minuta, a možete i duže ako želite da povrće bude potpuno mekano. Nakon toga, povrće izvadite u posebnu zdjelu, a u ključalu vodu dodajte tjesteninu po želji i kuhajte koliko je napisano na pakovanju.

Obareno povrće ubacite u sjeckalicu ili blender, pa dodajte maslinovo ulje, majčinu dušicu, narendani žuti sir i biber. Miksajte sve dok ne dobijete fini sos. Skuhanu tjesteninu pomiješajte sa sosom i poslužite je toplu. Ako želite možete je dodatno posuti parmezanom. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.