20.2.2019. 11:03
0
Hljeb okruglice u šampinjon sosu
Stari hljeb nikad ne bacajte, a naši kuhari vam donose recept kako ćete ga pametno upotrijebiti. Mekane hljeb okruglice se tope u ustima!
Sastojci:

okruglice:
500 g starog hljeba (koristiti samo sredinu)
100 ml mlijeka
2 jaja
50 g sudžuke
1 luk
2 češnja bijelog luka
1 kašika brašna
1 kašika prezle
svježi peršun

sos:
400 g  šampinjona
1 luk
150 ml vrhnja za kuhanje
bosiljak
origano 
so 
biber 

Za pripremu okruglica najbolje je koristiti samo mekani dio hljeba, odnosno sredinu. Mlijeko zagrijati pa preliti iskidan stari hljeb, te ga dobro izgnječiti rukama. Luk i bijeli luk, te svježi peršun usitnite u sjeckalici. Potom, pomiješajte hljeb i jaja, smjesu od luka i peršuna, te sitno nasjeckanu sudžuku. Zbog lakšeg oblikovanja okruglica dodajte malo brašna i prezle u smjesu.

Okruglice na kraju uvaljajte u prezlu, pa ih pržite u dubljem ulju sa svih strana. Gotove okruglice izvadite na papirni ubrus.

U drugoj tavi na malo ulja ispržite sitno nasjeckan luk, pa nakon što omekša dodajte šampinjone. Dinstajte dok tečnost od gljiva ne ispari. Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje i začine, pa u taj sos poredajte okruglice i kratko ih prokrčkajte. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.