16.4.2019. 10:44
0
Supa od koprive
S proljećem je stigla i mlada kopriva, koja je, osim što je zdrava, odlična namirnica za različita ukusna jela. Ako je još niste probali u supi, onda je ovaj recept kao stvoren za vas!
Sastojci:

300 g koprive/žare
20 g putera
20 ml ulja
1 luk
150 ml vode
350 ml mlijeka
50 g riže
2 kašike gustina
mješavina začina
đumbir u prahu
biber
so

Koprivu ćete naći na pijaci, ali možda ne bi bilo loše da malo prošetate po prirodi i uberete je sami. Onda će vam ova supa biti još slađa.

Na puteru i ulju kratko prepržite sitno nasjeckan luk, pa dodajte koprivu koju ste prethodno dobro oprali i pustite je da uvene. Nakon toga, dodajte mješavinu začina, đumbir u prahu, biber i so, pa sve prelijte toplom vodom. Kad voda proključa, dodajte mlijeko i kuhajte sve oko 10 minuta.

Skuhanu supu usitnite štapnim mikserom, pa kad postane potpuno kremasta dodajte skuhanu rižu. Gustin otopite u malo vode, pa ga umiješajte u supu i krčkajte je još 5-6 minuta. Servirajte je sa malo vrhnja za kuhanje i krupno mljevenim biberom.

U pripremi ove zdrave i ukusne supice, naš kuhar je imao pomoć njegovog prijatelja Tefala!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.