15.11.2019. 10:49
0
Doručak “uzdravlje”
Najbitniji obrok u danu ne treba biti bilo kakav, već zdrav, ukusan i lagan. Naš kuhar je sve to uspio objediniti u doručak “uzdravlje”.
Sastojci:
namaz:

200 g leblebija
100 g tahinija (paste od sezama)
sok ½  limuna
2 češnja bijelog luka
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
malo soli
kašičica kumina
1 kašika svježeg peršuna
cherry paradajz

sok:
2 grejpfruta
1 naranča
½ limuna
1 kašika meda

integralni tost hljeb

Najprije napravite zdravi namaz. U posudu ubacite leblebije, pastu od tahina, sok od limuna, bijeli luk, so, kumin, te maslinovo ulje. Sve miksajte Tefal štapnim mikserom dok ne dobijete kremasti namaz. Na kraju ubacite sitno nasjeckan svježi peršun i lagano izmiješajte. Ostavite da se ohladi.

Zatim, pomoću Tefal cjedila za agrume (koristeći različite nastavke žuti, narančasti, crveni) iscijedite sok od grejpa, naranče i limuna. U sok umiješajte kašiku meda.

Na kraju, u Tefal tosteru lagano istostirajte hljeb, pa ga namažite namazom i po njemu stavite nekoliko polovica cherry paradajza. Poslužite uz svježe iscijeđen sok.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.