Postoje ljudi koji ne računaju jela bez mesa, ali će se i oni predomisliti kad probaju paprike filovane krompirom i feta sirom!
Sastojci:
500 g paprika za punjenje
punjenje:
1 manji luk
1 mrkva (narendana)
2 krompira (narendana)
150 g feta sira
2 češnja bijelog luka
origano
crvena mljevena paprika
mješavina začina
ruzmarin
biber
so
prilog:
2 krompira
1 mrkva
1 paradajz
1 luk
maslinovo ulje
ruzmarin
biber
Najprije napravite smjesu za filovanje. Luk isijecite na sitno, pa ga kratko prepržite na malo ulja. Prebacite ga u veću zdjelu, pa dodajte narendanu mrkvu i krompir. Izmrvite feta sir, pa dodajte začine: origano, crvenu papriku, mješavinu začina, ruzamarin, biber i so. Sve dobro izmiješajte.
Paprikama uklonite dio sa peteljkom i očistite im unutrašnjost kako biste ih što bolje napunili. Punite ih nadjevom, pa ih poslažite u tepsiju. Poklopite ih ploškama svježeg paradajza. Ukoliko vam ostane nadjeva, pomiješajte ga sa krompirom koji ste isjekli na kriške, svježim paradajzom i ploškama mrkve i luka. Sve prelijte maslinovim uljem, pospite ruzmarinom i biberom, pa dobro izmiješajte. Prilog poredajte oko paprika i sve stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 50 minuta. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.