21.7.2020. 7:00
0
Peršun pesto
Originalni pesto se pravi od bosiljka, ali naš kuhar je htio isprobati nove okuse i mirise, pa je ovaj popularni umak napravio od peršuna.
Sastojci:

200 g svježeg peršuna
5 češnjeva bijelog luka
10 g origana
120 ml maslinovog ulja
½ kašičice mljevene crvene paprike
½ kašičice morske soli
½ kašičice bibera
1 kašika sirćeta

Pesto se uglavnom služi uz neku tjesteninu, ali ga možete koristiti i uz druge namirnice kao što su meso, morski plodovi, perad i sl. Ovaj od peršuna vam može poslužiti i za mariniranje.

Dakle, svježi peršun (stabljike i listovi) ugrubo isitnite nožem. Isto učinite i sa bijelim lukom, pa sve prebacite u Tefal blender.

Zatim, dodajte začine: origano, mljevenu crvenu papriku, morsku so i biber. Prelijte sve sa što kvalitetnijim maslinovim uljem i malo sirćeta te miksajte dok ne dobijete željenu gustinu umaka.

Umak, koji ne potrošite, možete spakovati u teglicu i čuvati u frižideru najmanje sedam dana. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.